Германците в крайбрежната провинция Долна Саксония гласуват на ключови регионални избори,

...
Германците в крайбрежната провинция Долна Саксония гласуват на ключови регионални избори,
Коментари Харесай

Ключов вот в Долна Саксония

Германците в крайбрежната провинция Долна Саксония гласоподават на ключови регионални избори , които се считат за знаков тест за социалдемократите на канцлера Олаф Шолц в изискванията на остра енергийна рецесия, обобщава АП.

Избирателните секции са отворени в 8:00 ч., като съгласно последните изследвания лявоцентристката Социалдемократическка партия на Олаф Шолц има дребна преднина пред партията на някогашния канцлер Ангела Меркел.

В северозападния район на Северно море конкуренцията е доминирана от паниката за възходящите сметки за сила, което дава визия за настроенията в страната, до момента в който най-голямата стопанска система в Европа се бори с последствията от съветската война в Украйна .

Популярният министър председател на Долна Саксония Стефан Вайл, който се стреми към трети мандат, съобщи, че предизборната конкуренция е била " най-трудната в живота му ".

Разликата сред социалдемократите и християндемократите се движи сред 4-6%.

Зелените са трети с 16% , следвани от Алтернатива за Германия с 11%. Свободните демократи са на границата да прескочат изборната преграда.

Анализатори означават, че ксенофобите от Алтернатива за Германия удвоя своя поддръжка спрямо 2017 година.

Анализатори чакат в локалния недодялан парламент да се сътвори огромна коалиция сред двете съществени партии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР